Sunyata Logo
Image

Om gradering

Image

Pensum barn

Image

Pensum voksen

Image

Kompendium

Gradering

  • Gradering er når utøvere viser hva de lært seg siden siste gradering, en slags eksamen.
  • Det er viktig at være konsentrert, avslappet og alert. Samtidig må utøver også beherske sitt nåværende pensum (samt pensum fra tidligere graderinger).
  • Opp til sort belte foregår gradering i klubben, deretter for gradering til sort 1 dan og mer avansert dan graderinger gjøres foran hoved sensei Hiroaki Kobayashi i Oslo.
  • Graderinger opp til og med 1.kyu starter med fall (rulling) og grunnteknikker, Tachi Wasa (stående teknikker) og avslutter med Suwari wasa (sittende teknikker).
  • De kyu grader som har innehold med våpen, vises det frem først, husk å ha med våpen. Det samme gjelder dan grader.
Image

Om gradering

Gradering, det er den måten vi viser vår ferdighet. I Sunyata Aikido Dojo ønsker vi at alle medlemmer følger graderings systemet vårt, det er vår ryggrad. Dette skal være oppnåelig for alle som bruker bevisst tid på denne kunst art Aikido. Les mer for å forstå hvordan du gjøre dette i praksis.

Les videre
Image

Pensum barn

Barn pensum starter med 12. kyu. Det inneholder rulling, grunnsteg, stående og sittende teknikker, Les videre for bedre oversikt. '

Les videre
Image

Pensum voksen

Voksen pensum starter med 6.kyu. Det inneholder grunnsteg (forflytninger), fallteknikker, stående og sittende teknikker, Les videre for bedre oversikt.

Les videre
Image

Kompendium

Gradering, det er den måten vi viser vår ferdighet. I Sunyata Aikido Dojo ønsker vi at alle medlemmer følger graderings systemet vårt, det er vår ryggrad. Dette skal være oppnåelig for alle som bruker bevisst tid på denne kunst art Aikido. For å få til en gradering på normal tid er organisering av tiden viktig. Det gir kontinuerlig trening over tid. Les videre om andre viktige saker relatert til gradering.

Les videre